Научна конференция, посветена на митрополит Панкратий, се проведе в Стара Загора

Научна конференция, посветена на митрополит Панкратий, се проведе в Стара Загора/КРОСС/ В Стара Загора се проведе научна конференция, посветена на митрополит Панкратий и на 50-годишнината от избирането му за духовен архиерей на Старозагорската митрополия. Във форума участваха патриарх Неофит, митрополити и епископи от Българската православна църква. Свои спомени и доклади за личността на владиката представиха духовни лица, учени и общественици, съобщава БНР.
Конференцията откри патриарх Неофит. Образът, който БПЦ ще запази за своя събрат, обърна се към хората негово светейшество е образът, който ни е завещан от самия Бог Исус Христос, от този, който не дойде, за да Му служат, но да послужи.
Старозагорският митрополит Киприян, който е бил подстриган за монах от Панкратий и който организира тържествата в престолния град на митрополията, определи своя духовен учител като мъдър архипастир, любящ отец, изряден молитвеник, изкусен оратор, блестящ администратор, далновиден общественик, тънък дипломат, а Сливенският митрополит Йоаникий заяви специално за „Хоризонт“, че помни Панкратий преди всичко като добър човек и служител на Бога, защото добротата, когато отсъства, тогава настъпва мрак в душите на хората.
Старозагорска митрополия издаде книга и представи филм за покойния владика
Източник: Cross
Линк: Научна конференция, посветена на митрополит Панкратий, се проведе в Стара Загора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Използваме "бисквитки", за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ние ще приемем, че сте доволни от него. Прочетете Политика за защита
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com